Ursäkta, men…

I skolan kommer eleverna för sent. Så är det och så har det alltid varit. Jag tror att jag har hört alla varianter av ursäkter och de kan minst sagt vara underhållande. Därför kom idén att låta idé den försenade eleven skriva ner sin ursäkt på en lapp. Tanken med detta var en kompromiss mellan att eleverna inte skulle störa på lektionen och åtminstone reflektera några minuter över sin sena ankomst.

De roligaste av dessa ursäkter blev till en bok. Här presenteras boken i morgonsoffan på Tv4.

Hur som helst, om eleverna blev bättre att passa tiderna är det ingen som vet, men här är ett urval av ursäkterna:

1.1. min sminkning

Kommentar: Självklart skyller vi på pappan. Vem skulle annars kunna ha någon skuld i detta?

2. 2. ång lång förklaring klara2. klara2

Kommentar: Och den här förklaringen tog ytterligare 10 min att skriva. Du är förlåten Klara.

3.3. annie prenumeration

Kommentar: Vilket äventyr! Vi från skolan hoppas verkligen att klockan var bra och att den hjälper dig att komma i tid till bussen i framtiden.

45. gympa på andra sidan jorden

Kommentar: Vilka elaka kompisar som tar den krångliga vägen hem. Kul att ni fick se bävrar. Ni måste verkligen ha varit på andra sidan jorden.

5.6. olgas jacka

Kommentar: And the winner is…

6.  7. undermedvetna

Kommentar: Freuds drömpatient. Jag hoppas inte ditt undermedvetna hittar på värre saker.

7.8. martin konstiga

Kommentar: Den här ursäkten tillhör den urspårade eller uppgivna kategorin. Man har ingen ursäkt så det är lika bra att bre på. Det kanske funkar?

8. 9. tänk själv

Kommentar: En guidad tur i Vasastan en vardagsmorgon innan klockan 10.00. Hoppas det fanns mycket att se men det var kanske det jag skulle gissa själv?

 

9.11. handlar inte om mitt lvi

 

Kommentar: Jag förlåter dig och hoppas det gått bra i livet trots den där snöpliga förseningen i åttan.

10. 12. Stor kaka

Kommentar: Hoppas kakan var väldigt god för nu…

11.13. sket sig

Kommentar: En dålig dag snyggt förpackad i tre små ord.

12.14. jag ville ha sovmorgon

 

Kommentar: Vill man ha sovmorgon får man faktiskt ta saken i egna händer. Tyvärr inte helt ok.

13.15. 2 tyska femtonåringar

 

Kommentar: Vi förstår alla hur stressande tyska tonåringar kan vara om man har bråttom till skolan.

14.16. tidig buss

 

Kommentar: Kommer den inte för sent så kommer den för tidigt. Aldrig kan den komma i tid.

15.

17. skosnöre

 

Kommentar: Tips är att inte slösa bort alla värdelösa ursäkter på en försening. Men trist att du inte blev nöjd med håret när du kämpade så hårt.

16.

18 lidingöbor

 

Kommentar: Säkerheten på Lidingö har varit ett problem länge. Fjäsk fungerar dock alltid. Välkomna till skolan.

Fler bortförklaringar…

INte gjort läxan17 Inte gjort läxan7 Inte gjort läxan6 Inte gjort läxan5 Inte gjort läxan4 Inte gjort läxan3 Inte gjort läxan1 INte gjort läxan INte gjort läxan 18 INte gjort läxan 16 INte gjort läxan 15 INte gjort läxan 14

Förklaring varför jag inte gjort läxan. (utan lapp)

Glömde böckerna i skolan och hade inga glasögon med på lektionen så jag skrev aldrig ner orden på tavlan. Ren lathet, helt enkelt.

Förklaringen varför jag inte har gjort läxan är simpel: Jag glömde böckerna i skåpet och även om jag inte gjort det hade jag inte haft tid eftersom mina föräldrar hade bröllopsdag och jag var tvungen att sitta barnvakt åt min hemska syster hela dagen.

Jag glömde skåpnyckeln och hade därför ingen ryggsäck. När jag skulle tvätta mina kläder så tvättade jag också läxlappen som var i byxfickan.

Glömde boken i skolan. Fick ”kortslutning” när jag stod vid skåpet och skulle packa ner skolböckerna. Men jag gjorde mitt  bästa.-

Du säger att vi ska göra vår läxa till fredagen för vår egen skull och det har jag inte gjort för jag tänkte göra den i helgen men i min kalender stod det då inte till på måndagen eftersom att jag hade skrivit in till fredagen vilket jag inte hade gjort så ja, that´s the way it si and I´m sorry.

Jag gjorde läxan men det var mycket svåra ord och därför kunde min hjärna få in alla orden.

Jag var tvungen att passa min lillebror i helgen och förra veckan övade jag mycket till ett prov som jag hade, jag läste lite då men inte tillräckligt! Jag vill gärna vara bra på läxförhören och jag ska försöka att  göra läxan samtidigt som jag passar min lillebror.

Har inte läst på så mycket pga att jag har hälsat på folk från Kina hela helgen.

Därför att jag inte konsumerat tillräckligt med druvsocker till min cellandning som har gjort mig trött. Inte bara det, mitt muskelminne som tycker om att ta det lugnt blev extra lat när jag inte hade min energi för att göra det viktigaste och därför blev det konstigt.

Jag har fullt upp i skolan just nu. Inget går före biologin (!), men all stress gjorde att jag glömde titta på vad som vi hade för läxor tills idag.

Dessutom brukar vi ha biologi till på måndagar. Jag satsar verkligen på biologin och planerar att jobba med det. FÖRLÅT. Jag gjorde mitt bästa i varje fall.

Ja , du. Det hela började 1992 (apans år)… Jo, jag glömde faktiskt boken i skolan därför at jag och herr Love var domare på 7ornas fotbollsturnering. Men förövrigt mår jag prima. –

Jag har varit sjuk och har inte haft tillgång till boken. Därför skulle jag gärna vilja skjuta upp läxförhöret till an annan dag. Bara så att du vet bad jag min brorsa att hämta min bok, men han glömde.

Det här är faktiskt sant. Min hund trodde att biologiboken var torrfoder så hon åt upp biologiboken! Sen spydde hon upp den precis när jag skulle gå till skolan. Så jag hann inte.

 

Boka ditt ex på:

ursakta-men

Dela om du gillade sidan.

2 svar på ”Ursäkta, men…”

  1. Fantastiska ursäkter. Det gläder mig att barnen inte har förändrats ett dugg sedan min egen skolgång. Jag försökte också variera mina ursäkter så gott det gick och det var stundom så jobbigt att hitta på ’trovärdiga’ ursäkter. Så mycket kan gå snett i morgonbestyren hos en ung människa.
    Tack för roligt initiativ.

  2. Vilka underbara ursäkter! Toppen-idé att låta eleverna få ge dig sin förklaring. Tror jag ska anamma detta. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *